Etapa cu probleme pentru Lappi in WRC Mexic

 Esapekka Lappi s-a incheiat etapa din Mexic in flacari, dupa ce Fordul Fiesta a luat foc pe proba speciala cu numarul 7. Lappi si copilotul Janne Ferm au scapat nevatamati, dar masina este distrusa in proportie de 100% . 

Incendiul a inceput la sfarsitul etapei El Chocolate 2 unde flacarile erau vizibile in spatele masinii. Echipajul a incercat stinga incendiul aparut, insa fara succes, fortand-ul pe Lappi sa accelereze in speranta ca viteza va rezolva problema, insa fara ca acest lucru sa se intample.

Flacarile au crescut in intensitate cu fiecare metru parcurs, Lappi opriind masina pe traseu. El a recunoscut  ca nu se astepta sa fie chiar asa mari flacarile „Nu mi-am dat seama cat de mare era focul, asa ca am incercat sa conduc in continuare, sperand sa se stinga, insa nu a fost asa.

Incendiul aparut la Fiesta a dus la anularea urmatoarei probe speciale, deoarece serviciile de urgenta s-au deplasat la locul incendiului..

Directorul echipei M-Sport, Richard Millener, a declarat: „Este greu de spus exact ce s-a intamplat, dar probabil s-a scurs ulei fierbinte pe esapament. Toata lumea a incercat tot posibilul sa stinga flacarile, dar odata ce acestea cuprind elementele, este aproape imposibil sa il opresti. Suntem foarte bucurosi ca Lappi si Janne sunt ok si inafara oricarui pericol.

Nu este un secret faptul ca aceasta pierdere va avea un impact negativ asupra M-Sport si cum nu stim cand se va relua campionatul din cauza Covid-19, va crea o situatie putin dificila pentru noi. Dar, in ciuda tuturor acestor lucruri si a tuturor repercusiunilor, cel mai important lucru este ca toata lumea este in siguranta si nevatamata.

Recomandari pentru tine!