Formula 1: Coronavirusul anuleaza Marele Premiu al Chinei????

Oficialii FIA ( Federatia Internationala de Automobilism ) monitorizeaza situatia din China dupa izbucnirea coronavirusului.

Virusul, care se crede ca isi are originea in orasul chinez Wuhan, a izbucnit in decembrie 2019. Organizatia Mondiala a Sanatatii si Comisia Nationala a Sanatatii din China a confirmat 132 decese din cauza acestui virus. Au existat aproape 6.000 de cazuri de infectii cu acest virus, care acum s-a raspandit si in afara granitelor Chinei, alte tari raportand cazuri.

FIA a confirmat ca monitorizeaza situatia in asociere cu cei de la Formula 1 si ASN (autoritatea sportiva locala) si va urmari situatia din urmatoarele saptamani, pentru a lua in considerare optiunile sale, nu este exclus sa fie chiar anulat.

Marele Premiu de Formula 1 din China, care are loc pe Circuitul International de la Shanghai, fiind programat sa se desfasoare in perioada 17-19 aprilie.

Sursa foto: motorsportweek.com/

Autoritatile chineze au inceput sa impuna restrictii de calatorie in mai multe zone, in scopul de a oprii raspandirea virusului, in timp ce alte tari au intensificat verificarile pasagerilor pe aeroporturi.

Multe alte evenimente sportive au fost deja amanate sau anulate din cauza acestui virus mortal.  Evenimentele de box, baschet, tenis, schi si inot au fost fie amanate, mutate in alta parte, fie anulate. Foarte probabil ca si etapa a patra din Formula 1 din acest sezon sa fie anulata.

Pana la o urmatoare informare oficiala, stati aproape de noi.

Recomandari pentru tine!