Calendar CNVC2 2020 – 8 etape programate pentru noul sezon

Calendar CNVC2 2020 – Liga secunda a CNVC are programate un numar de 8 etape in sezonul competitional 2020.

Astfel concurentii inscrisi care se vor duela in cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta 2 vor avea 5 etape individuale si 3 etape comune cu CNVC.

Aflat la cel de-al patrulea sezon si care este intr-o continua crestere, anul acesta vine cu o noutate.  Daca pana acum etapele din CNVC2 erau duble, anul acesta Federatia Romana de Automobilism Sportiv a decis ca acestea sa se desfasoare pe durata unei singure zile.

Exceptie de la aceasta regula sunt cele trei etape comune cu CNVC, care raman neschimbate si se vor desfasura pe durata a doua zile si vor fi etape duble ca si sezonul precedent.

Credit Foto: FB Vali Marin
Etapele individuale CNVC2 se vor desfasura pe durata unei singure zile 

 

Prima etapa din campionat se va desfasura in luna Martie la Sancraieni, urmand apoi o pauza de aproape 2 luni, atunci cand se va desfasura etapa de la Maghirani care punteaza ca si etapa a II-a. Dupa cele doua etape individuale, concurentii pot alerga in urmatoarele doua etape care sunt comune cu CNVC-ul, mai exact Ranca si Resita. 

La numai o saptamana distanta, pilotii se vor duela pe traseul catre lacul Sfanta Ana, urmand Sugas Bai si o alta etapa comuna ( Medias ). Duelul final se va da la Ditrau in luna septembrie.

Etape comune pentru Campionatul National de Viteza in Coasta 2 sunt Ranca (20-21 iunie), Resita (4-5 iulie) etapa de la Medias (29-30 august), insa se pare ca  participantii din CNVC2 nu vor putea puncta pentru clasamentul general al sezonului.

Calendar CNVC 2 2020 

  1. Sancraieni ( 21 martie  )
  2. Maghirani ( 6 iunie )
  3. Ranca ( 20-21 iunie ) – comuna cu CNVC
  4. Resita ( 4-5 iulie ) – comuna cu CNVC
  5. Sfanta Ana (11 iulie)
  6. Sugas Bai (8 august)
  7. Medias (29-30 august) -comuna cu CNVC
  8. Ditrau (26 septembrie)

In clasamentul final se vor lua in considerare punctele acumulate in toate cele cinci etape individuale.

Recomandari pentru tine!