Alex Filip porneste”motoarele” pentru sezonul 2020

Alex Filip incepe un nou sezon de raliuri in Toscana la Rally Citta di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina. Dublu campion in competitia europeana Tour European Rally la categoria 2WD, Alex Filip va concura impreuna cu Gabi Lazar, copilotul sau, pe un Renault Clio R3T pregatit de echipa italiana Gima Autosport.

Dupa o perioada extrem de dificila, marcata de pandemia de COVID-19, care a dus la amanarea sau anularea multor competitii, Alex Filip porneste in sfarsit “motoarele” pentru sezonul 2020. Iar dupa doua sezoane in care a reusit sa castige titlul la categoria 2WD in competitia europeana Tour European Rally (TER), Alex Filip va continua participarile internationale tot in aceasta serie.

Problemele cauzate de pandemie nu ne-au ocolit nici pe noi si a fost foarte dificil sa strangem bugetul pentru 2020 in conditiile de incertitudine care au planat asupra evenimentelor internationale, dar si cele legate de anumite restrictii de calatorie. Din fericire lucrurile par ca se indreapta spre o normalitate si ma bucur ca putem incepe un nou sezon, a spus Alex Filip.

Prima etapa din Tour European Rally este programata in Italia pe drumuri legendare, traseul de concurs suprapunandu-se partial cu drumurile folosite in cursa de ciclism Stade Bianche, castigata in weekend-ul trecut de belgianul Wout van Aert.

Rally Citta di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina se va desfasura pe 8 si 9 august, prima etapa din TER avand o lungime totala de 380 de kilometri, dintre care peste 70 de kilometri de probe speciale pe macadam. Alex Filip va participa impreuna cu Gabi Lazar, copilotul sau, pe un Renault Clio R3T pregatit de echipa Gima Autosport.

Impreuna cu echipa italiana Gima Autosport am obtinut titlul la categoria 2WD in TER si am decis sa continuam colaborarea. Pentru mine este primul raliu in Italia si va fi o provocare pentru ca este si pe macadam. Voi lua startul impreuna cu Gabi Lazar pe un Renault Clio R3T si obiectivul meu este sa-mi pastrez trofeul castigat in ultimii doi ani, a continuat Alex Filip.

Alex Filip si Gabi Lazar au plecat miercuri spre Italia, dupa ce au trecut fara probleme de vizita medicala, iar testul la COVID-19 a fost negativ. Chiar si asa cei doi inca nu erau convinsi ca vor putea ajunge in Toscana pentru prima etapa din acest sezon.

Chiar si cand am aterizat in Italia nu stiam daca vom putea ajunge cu bine la destinatie, verificarile Politiei de Frontiera prelungindu-ne suspansul cu inca aproape 3 ore. Am ajuns insa cu bine in Toscana si ne vom bucura din olin de acest raliu. As vrea sa multumesc mai mult ca oricand tuturor celor care sunt alaturi de noi si in acest sezon: Orange, Renault, Rombat, ALD Automotive si Michelin, partenerilor tehnici Automobil Clubul Roman, Isostar, Polar, Clinica SuperFit, Hotel Hilton Sibiu, Flow, runningmag.ro si Amadeus, Presedintelui Clubului Sportiv din care fac parte – Autosport Fairplay, domnul Mihai Beldie, prietenilor, apropiatilor si fanilor, a mai adaugat Alex Filip.

Vineri, 7 august, sunt programate recunoasterile pentru Rally Citta di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina, iar sambata si duminica sunt programate cele 7 probe speciale, unele dintre specialele legendare din Italia incluse in celebrele etape din Campionatul Mondial de Raliuri in anii 80 – 90.

Recomandari pentru tine!