Victorie mare pentru Emil Ghinea la Cupa Resita

Constanteanul Emil Ghinea a bifat a doua victorie din cariera, in weekend, la Resita, unde s-a impus din nou in fata rivalului sau de la Categoria II, brasoveanul Octavian Ciovica, la o diferenta de numai 39 de zecimi de secunda dupa doua manse de concurs.

Dupa succesul de la Ranca, etapa de coeficient 1, Ghinea a obtinut acum cel mai important succes al carierei, pe un traseu deja celebru, cel din Valea Domanului. Nimic nu prevestea rasturnarea de situatie din ultima urcare, Ciovica dominand atat mansele de recunoasteri si antrenamentele de sambata, cat si recunoasterile de duminica. Mai mult, in prima mansa de concurs, brasoveanul aflat pe un Radical SR8 a bifat si cel mai bun timp al etapei, un 2:08,661.

Extrem de calculat, Ghinea (Norma M20F) a crescut ritmul pe fiecare mansa, de la 2:27,179 la prima recunoastere si pana la 2:09,261 in a doua urcare de concurs, urcare care i-a adus si victoria. Cu un 2:09,443 pe prima mansa, Ghinea a avut un timp total de 04:18,704, fiind mai rapid cu numai 0,039 decat Ciovica (2:08,661 si 2:10,082). De altfel, batalia pentru Cupa Resita s-a dat intre cei doi, fiind singurii cu monoposturi inscrisi.

Podiumul open a fost completat de Alexandru Pitigoi (Porsche 9911), care a dus la randul sau o lupta la secunda cu Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5). Cu un avantaj de mai putin de 0,8 secunde dupa prima mansa de concurs, Pitigoi si-a adjudecat victoria la Categoria I dupa ce si in cea decisiva a pilotat excelent, stabilind si timpul de referinta pentru aceasta divizie, un 2:18,092. Podiumul Categoriei I de la Resita a fost completat de Andrei Mitrasca (Dacia STCC).

In ceea ce priveste grupele, conform noilor coeficienti, Pitigoi s-a impus la 2, Casuneanu la 3, Riccardo Tarabelli (Renault Clio) la 4, Andrei Precup (Seat Toledo) la 5, iar Alexandru Krepelka (Honda Civic) la 6.

Dupa aceasta etapa, a doua de coeficient 2 din acest sezon, Ciovica isi pastreaza fotoliul de lider al Categoriei II, cu 48 de puncte, urmat de Emil Ghinea, cu 43 de puncte, si Botond Szabo, cu 25,5 puncte. La Categoria I, Costel Casuneanu ramane lider autoritar cu 57 de puncte, urmat de Alexandru Pitigoi cu 40 de puncte si bulgarul Pavel Shenkov cu 28 de puncte.

Urmatoarea etapa programata este una de Categoria I, cea de la Valea Uzului, pe 23 iulie, iar apoi urmeaza cea de la Straja, Hunedoara, pe 13-14 august, care va avea coeficient 2. Aceasta din urma va gazdui si etapa din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta 2.

sursa articol: fras.ro

foto: Balázs Attila

Recomandari pentru tine!