Simone Tempestini a bifat a 8-a victorie clujeana

Editia din acest an a Raliului Clujului Star Lubricants powered by PMA i-a apartinut – asemenea ultimelor doua editii – aceluiasi echipaj format din Simone Tempestini si Sergiu-Sebastian Itu, concurand cu deja-cunoscutul model Porsche 997 RGT

Simone si Sergiu au preluat conducerea etapei clujene inca de pe prima proba a raliului, reusind sa-si majoreze avantajul cu fiecare victorie de speciala trecuta in contul lor. Dupa cele 6 probe ale zilei de sambata, echipierii NRA se regaseau in fruntea clasamentului general absolut, la o diferenta de 1m15,5s in fata bulgarilor Martin Surilov si Zdravko Zdravkov. La alte 17,8s in urma bulgarilor, Andrei Girtofan si Doru Vraja completau podiumul provizoriu.

Situatia a ramas identica si in ziua secunda, insa lupta s-a incins de indata ce brasovenii de la ProRally Team au inceput sa se apropie de vecinii de la sud de Dunare. Prin victoria Power Stage-ului, Andrei si Doru se apropiasera la numai 2,4s de Surilov si Zdravkov, insa o greseala le-a stirbit sansele brasovenilor de a-i surclasa pe bulgari. Astfel, victoria a mers in contul lui Simone Tempestini si Sergiu-Sebastian Itu – aparandu-si titlul pe asfalt obtinut in toamna anului trecut si preluand sefia provizorie a clasamentului general CNRB, in vreme ce Martin Surilov cu Zdravko Zdravkov, respectiv Andrei Girtofan cu Doru Vraja au completat podiumul – in ordinea enumerarii.

Sebastian Scirlet a bifat a treia victorie tripla de la debutul cu modelul Peugeot 208 Rally4, adjudecandu-si categoric triumful in cadrul categoriei masinilor cu tractiune fata, a clasei RC4 precum si a Juniorilor. Sandrin Tommaso l-a urmat pe tanarul moinestean in toate cele trei cazuri, in vreme ce un alt stranier – Eliott Delecour – a completat fiecare podium anterior amintit [mai putin cel al clasei RC4], francezul castigand insa in matematica Clio Rally5 Challenge si a clasei RC5. Acesta din urma a fost foarte aproape de a incheia ziua de sambata ca lider a nu mai putin de 5 clasamente, insa o intarziere de 6 minute i-a adus o penalizare de-un minut.

Asemenea bataliei la varful ierarhiei absolute, si cea a clasei RC2N [vechea grupa N] a fost transata rapid si fara prea mari probleme de catre Valentin Porcisteanu si Dan Dobre, in vreme ce fratii Norbert si Francesca Maior au bifat nu doar al doilea triumf in cadrul clasei RC3 ci si un nou loc in TOP5 general. De cealalta parte, abandonul lui Catalin Ienasel le-a lasat cale libera clujenilor Adrian si Angela Tehei in a-si trece in cont prima victorie a clasei NAT11 cu modelul Audi TT. In acelasi timp, Florian Niturad si Mihai Popa n-au avut nicio problema in a-si asigura triumful clasei NAT12.

Fratii Mihnea si Natalie Hanea – originari din Cluj – s-au impus pentru a treia etapa consecutiva, fiind un exemplu identic cu cel al liderului provizoriu la juniori – Sebastian Scirlet. Revenind insa la echipajul format din frate si sora, acestia s-au impus fara probleme atat in cadrul clasei RC5N cat si in matematica Swift Cup, acolo unde au reusit sa preia sefia provizorie a clasamentului la zi. Amintind de cupele mono marca, il putem mentiona din nou si pe Tommaso Sandrin, care nu numai ca s-a impus la 208 R2 Cup ci si in clasamentul Debutantilor. Triumful Cupei Dacia la Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA a mers in contul lui Daniel Militon.

Flaviu si Andreea Stanciu isi continua sezonul in aceeasi maniera exceptionala, trecandu-si in cont nu doar victoria etapei de casa, ci si invincibilitatea Trofeului Rally Start pana la acest moment. Cei doi s-au impus si in cadrul clasei A2, in vreme ce Laszlo Lorand cu Hunor Sipos au triumfat la clasa A1. Secondat pentru prima data de Andreea Aldea, bucuresteanul Andrei Agapian a obtinut victoria in clasamentul absolut al campionatului pentru vehicule istorice.

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA este un eveniment organizat de Asociatia Club Sportiv „Savu Racing”, fiind o actiune cofinantata de Primaria Municipiului Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj. Evenimentul se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Parteneri principali: Star Lubricants – distribuitor autorizat al produselor Mobil1 in Romania, PMA Invest, Logitrust, Varta Automotive Romania, CREIC – Centrul Regional de Excelenta pentru Inovatii Creative, Inter Cars Romania, Gerovital – Doctor in frumusete, CELOT – Logistics & Transport, VIVO! Cluj-Napoca

Partener de mobilitate: Toyota Cluj – prin Profi Auto, dealer Toyota si service autorizat Toyota & Lexus

Parteneri strategici: CERT Transilvania, SAFETYCAR.ro, TH Trucks, A24 Assistance, Cluj Arena, Office Park

Parteneri: Herbalife, Bistro Engels, Coca Cola Romania, Cricova

Parteneri media: Prima Sport, livestream.ro, ViaCluj.TV, Radio Romania Cluj, Faclia de Cluj, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, fanrally.ro, GP24.ro, Ziarul News, 24auto.ro

Raliul Clujului Star Lubricants powered by PMA se desfasoara in conformitate cu avizele emise de autoritatile locale, fiind un eveniment sprijinit de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu” Cluj, Inspectoratul de Politie Judetean Cluj – Serviciul Rutier, Inspectoratul de Jandarmi Judetean „Vaida Voevod” Cluj, Serviciul Judetean de Ambulanta Cluj si Serviciul Public Judetean Salvamont – Salvaspeo Cluj.

Recomandari pentru tine!