Romanian Berg Cup debuteaza cu succes la Oravita

11207324_10205816385981761_5580835093617002847_n     Romanian Berg Cup debuteaza in forta la Oravita cu primele doua etape din Campionat. Cupa Oravita a reunit la start 50 de piloti din tara pentru a lua startul in RBC – Cupa Oravita.

In prima zi, 4 piloti au reusit sa incante publicul numeros aflat pe platoul de la gara, pilotii facand demonstratii de drift si au primit aplauze la scena deschisa. A fost mult fum, motoare turate si un show incentiar care a placut publicului.

Ziua a doua a fost programata pentru prima etapa din RBC, regasind la start 39 de piloti dupa verificarile tehnice efectuate in prima zi din eventul ce a avut loc la Oravita.  Asa cum organizatorii au anuntat, surprizele au si venit. Campionul National la Raliuri Vali Porcisteanu a fost prezent pe probe in calitate de forlighter. Campionul a facut spectacol pe proba spre deliciul publicului numeros aflat pe marginea traseului dintre Oravita si Marila.11393121_10205816665108739_4663375955666899858_n

In prima zi la Open sa impus Botez Vasile cu un evo 6, urmat de timisoreanul Krepelka Alexandru. Podiumul a fost completat de Alex Ion.

Festivitatea de premiere a avut loc la Strandul Termal Ring din Oravita unde domnul primar Costel Dumitru Ursu si Vali Porcisteanu au inmanat premiile concurentilor care sau aflat pe podium in prima etapa din RBC.

Etapa a doua regaseste 32 de piloti la start pentru un loc pe podium. Au fost 2 manse de recunoasteri, urmate de 2 manse de antrenamente si 2 manse de concurs.

Prima treapta a podiumului la general este ocupata de Krepelka Alexandru, urmat de Parvulescu Gheorghe pe pozitia secunda. Ultima treapta a podiumului este ocupata de Salistean Calin.

Au fost 3 zile in care orasul Oravita a avut un festival automobilistic pe cinste si care lipsea de ani buni, in care miile de cai putere „galopau” prin oras si incantatu oravitenii. Primarul declarand  „Eu consider ca a fost o reusita, un eveniment binevenit si reactiile organizatorilor, participanţilor si spectatorilor ma fac sa imi doresc ca aceasta competitie sa aiba loc an de an la Oravita, sa devina o traditie. Pentru noi este un prilej extraordinar de a promova frumusetile zonei. Turismul este sansa orasului si atunci trebuie sa atragem organizarea cat mai multor astfel de evenimente. Semnalele sunt excelente, pe toată durata desfasurării evenimentului nu a fost un loc liber de cazare în oraş, ceea ce nu poate decât să ne bucure. Toată lumea are de câştigat de pe urma Cupei Oraviţa la viteză în coastă, motiv pentru care le adresăm de pe acum invitaţie tuturor pasionaţilor pentru ediţia următoare” dupa eventul din Romanian Berg Cup.

L. Florin

Credit Foto: John Gavrilescu

Recomandari pentru tine!