Mercedes se confrunta cu o problema „fundamentala” in ceea ce priveste noul W15

Echipa Mercedes se confrunta cu provocari tehnice ce tin de noul lor monopost W15 din campionatul de Formula 1, care pare sa aiba dificultati in a gestiona virajele de mare viteza. Acest impediment tehnic impiedica ambitiile germanilor de a diminua ecartul fata de principalii lor rivali, Red Bull.

In ciuda unui design revizuit si al sperantelor de a obtine un avantaj competitiv, pilotii Mercedes, George Russell si Lewis Hamilton, s-au confruntat cu o serie de dificultati in primele doua curse ale sezonului. Slabiciunea masinii in anumite conditii de cursa a devenit evidenta si ingrijoratoare pentru echipa.

Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, a recunoscut ca exista o discrepanta intre datele simulate si performantele reale ale masinii in virajele rapide. „Este un mister pentru noi. Rezultatele pe care le obtinem in alte portiuni ale circuitului nu se reflecta in virajele de mare viteza.” a spus Toto Wolff

Wolff a subliniat ca problema depaseste o simpla eroare de setare a masinii, indicand ca ar putea fi o deficienta a designului W15. „Credem ca e ceva mai profund, nu doar o chestiune de reglaj,” a explicat el, sugerand ca intreaga filosofie de design ar putea necesita reevaluare.

Aceasta dificultate nu este singulara pentru Mercedes, echipa luptandu-se si in anii precedenti sa gaseasca solutii la probleme similare generate de reglementarile tehnice noi. Totusi, Wolff ramane increzator ca echipa sa are capacitatea de a depasi aceste obstacole si de a obtine performantele asteptate.

Suntem angajati sa descifram aceasta enigma. Am mobilizat toate resursele pentru a colecta si analiza mai multe date si sunt convins ca vom putea aborda aceasta diferenta de performanta.” a mai adaugat Toto Wolff

Recomandari pentru tine!