Hamilton optimist, in ciuda „cel mai prost inceput” al unui sezon de F1 in 2024

Lewis Hamilton, pilotul emblematic al lumii Formula 1, priveste cu incredere viitorul echipei Mercedes, chiar daca a traversat un start anevoios in sezonul 2024, marcat de un abandon neasteptat in cadrul Marelui Premiu al Australiei.

Contrar asteptarilor, echipa germana a inregistrat cel mai scazut total de puncte din ultimii ani, dupa primele trei etape ale campionatului, amintind de o situatie similara din 2012. La Melbourne, ambele monoposturi Mercedes nu au reusit sa termine cursa, un fapt rar intalnit pentru prestigioasa echipa.

In ciuda clasarilor sub asteptari, pe pozitiile sapte si noua in primele doua Grand Prix-uri, Hamilton a fost surprins pe un loc 11 in calificarile de la Albert Park. Pornind cursa pe pneuri Soft, Hamilton a adoptat o strategie agresiva, dar a fost nevoit sa se retraga din cursa din cauza unei defectiuni neanticipate la motor. Intrebat daca a avut vreun preaviz in legatura cu problemele tehnice, Hamilton a raspuns negativ, ramanand concentrat pe competitie.

Inaintea sezonului 2024, Mercedes a introdus modelul W15, cu speranta de a elimina problemele cu care s-a confruntat in trecut. Totusi, Hamilton a recunoscut ca adaptarea la noile reglementari privind efectul de sol a fost dificila pentru inginerii echipei.

Cu toate acestea, Hamilton a exprimat o atitudine pozitiva si un angajament fata de echipa, subliniind bucuria de a lucra impreuna si determinarea de a reveni pe podium. Experienta sa vasta in Formula 1 ii ofera perspectiva necesara pentru a trece peste momentele dificile si pentru a ramane concentrat pe imaginea de ansamblu.

Lewis Hamilton, care urmeaza sa treaca la Ferrari in sezonul urmator, subliniaza importanta adaptabilitatii si a rabdarii in drumul catre succes. In ciuda provocarilor, el ramane un exemplu de profesionalism si rezilienta in lumea competitiva a Formula 1.

Recomandari pentru tine!