Cupa Resita 2023: Spectacol in Valea Domanului cu 50 de piloti la start

Cupa Resita conteaza ca si etapa a treia din Campionatul National de Viteza in Coasta si este programata sa se desfasoare in weekendu 8-9 Iulie 2023 pe traseul din Valea Domanului din Resita.

Chiar daca pentru multi piloti deplasarea in banatul montan este una destul de dificila, lista de inscrieri este una destul de lunga pentru Resita, iar pilotii din varful ierarhiei vor fi si ei prezenti in weekendul ce urmeaza. Castigatorul editiei precedente, Emil Ghinea (Norma M20-F), vine tocmai din Mangalia pentru a incerca sa obtina o noua victorie la general si pentru a prelua fotoliul de lider, avand un duel strans cu brasoveanul Octavian Ciovica (Radical SR8), ambii avand cate o victorie la general in acest sezon fiind totodata si marii favoriti la victorie.

Radu Benea revine la viteza in coasta pe un model Porsche 911 GT3 Cup, iar Claudiu Erhan ajunge la Resita pe modelul ATS RR Turbo. 

Dominic Marcu este pregatit si nerabdator sa aduca la Resita primul Tesla Model 3 Performance din Romania si din Europa pregatit pentru competitii sportive, acesta duelandu-se in categoria modelelor electrice cu Horia Platona si Sebastian Serban, ambii pilotand modelul Mini Cooper SE.

Cei mentionati in randurile de mai sus sunt printre cei 50 de concurenti care se regasesc pe lista de inscrieri de la Cupa Resita 2023.

Etapa Resiteana nu duce lipsa de piloti locali, orasul fiind un stalp puternic in motorsportul romanesc, astfel ca ii putem aminti pe cei care vor lua startul in acest weekend. Claudiu Ciuca este unul dintre cei mai rapizi cu al sau Seat Cupra Leon TCR, model pe care alearga si George Schiopulescu, insa pe un model de generatie mai noua.

Andrei Precup readuce #LOCOMOTIVADERESITA la start, Darius Vilsan se prezinta cu la bordul modelului BMW E36, avand speranta unei etapa reusite si a unui loc pe podium clasei 5B, la fel ca si Razvan Gosta care alearga pe al sau VW Golf IV.

Cupa Resita 2023 are programate 9 urcari desfasurate pe parcursul a doua zile. Ziua de sambata este dedicata manselor de recunoasteri si antrenamente cronometrate, iar Duminica sunt programate doua urcari de recunoasteri, urmate de cele doua manse de concurs.

Lista de inscrieri, harta interactiva, programul competitiei, transmisiunea LIVE, dar si alte informatii utile se pot regasii pe pagina noastra dedicata – CNVC Resita

Recomandari pentru tine!