World RX 2017 revine in format de 12 etape, prima fiind in Spania.

World RX 2017 ( Campionatul Mondial de Rally Cross ) revine in format de 12 etape. 

Campionatul Mondial de Rally Cross ( World RX 2017 ) revine in 2017 in format de 12 etape, cu una in plus fata de anul precedent, noutatea fiind reprezentata de Circuitul Killarney din Africa de Sud, circuit care se alatura celor 11 destinatii deja binecunoscute pentru fanii Mondialului de Rally Cross. Debutul in campania de anul acesta va avea loc in Spania, la sfarsitul lunii Martie.

 Spre deosebire de programul campionatului, care ramane in mare parte neschimbat, in cadrul echipelor situatia este mult mai dinamica. Echipa campioana EKS ramane la comanda modelelor Audi S1, de data asta cu sprijin de uzina si trei piloti: campionul en-titre, Mattias Ekstrom, Topi Heikkinen si Reinis Nitis.

Tot cu trei masini inscrise in 2017, dar de data asta cu un pilot independent in persoana lui Kevin Hansen, Peugeot-Hansen ii arunca in batalie ca si piloti principali pe Sebastien Loeb si pe fratele lui Kevin, Timmy.

Dublul Campion Mondial Petter Solberg schimba masina anul acesta si alaturi de Johan Kristoffersson formeaza PSRX Volkswagen Team, la bordul modelelor Polo RX Supercars.

World RX Team Austria isi schimbă numele in 2017, devenind MJP Racing Team Austria, totodata luand startul cu doi piloti noi la bordul modelelor Ford Fiesta. Lui Kevin Eriksson i se alatura campionul DTM Timo Scheider, pilot care isi face debutul in Mondialul de Rally Cross cu un program complet pentru toate cele 12 etape.

Team STARD isi face debutul sub conducerea lui Manfred Stohl, care le asigura lui Janis Baumanis si lui Timur Timerzyanov doua modele Fiesta.
Ken Block si Andreas Bakkerud raman in aceasi formula anul acesta, sub culorile bine cunoscutei Hoonigan Racing Division, la bordul Fordurilor Focus RS RX.

O alta noutate in campania 2017 o reprezinta cele doua Kia Rio aduse de legenda WRC, Gigi Galli, iar in timp ce italianul nu va avea program complet, colegul sau Kornel “CsuCsu” Lukacs va incerca sa fie prezent la toate etapele Mondialului la bordul masinii sud coreene.

 

 Programul complet al Campionatului Mondial de Rally Cross:

1. Spania 31 Martie – 2 Aprilie
2. Portugalia 21-23 Aprilie
3. Germania 5-7 Mai
4. Belgia 12-14 Mai
5. Marea Britanie 26-28 Mai
6. Norvegia 9-11 Iunie
7. Suedia 30 Iunie – 2 Iulie
8. Canada 4-6 August
9. Franța 1-3 Septembrie
10. Lituania 15-17 Septembrie
11. Germania 29 Septembrie – 1 Octombrie
12. Africa de Sud 10-12 Noiembrie

Credit: fia.com

 

Recomandari pentru tine!