Record absolut cu 80 de concurente la etapa a 3-a a Campionatului Naṭional Women Rally – Bosch Car Service, Trofeul Castrol

Toamna se numara trofeele, dar se si stabilesc recorduri de participare! Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2020 se apropie de final, weekendul acesta urmand sa se desfasoare la Cluj-Napoca cea de-a treia etapa si ultima din acest sezon: Trofeul Castrol, care va avea loc pe 2-3 octombrie.

La start se vor alinia 80 de participante, un record absolut la etapele Women Rally si un numar impresionant care concureaza chiar si cu listele de inscrieri din campionatele nationale de raliuri sau viteza in coasta. Organizatorii Savu Racing reconfirma astfel relevanta conceptului Women Rally pe scena automobilismului romanesc si continua sa construiasca o noua poarta de acces pentru amatoarele de pilotaj spre trepte mai inalte ale competitiilor pe patru roti.

Cluj-Napoca pastreaza formatul traditional de desfasurare, acelasi de la prima editie, dedicata centenarului. Startul Festiv va avea loc vineri incepand cu ora 18:00 pe esplanada de la Cluj Arena, dupa ce concurentele vor lua parte la briefingul obligatoriu. Acestea vor beneficia, ca de fiecare data, de sfaturi si informatii despre pilotaj si conducere defensiva de la ambasadoarele Women Rally: Ramona Rusu (pilot de drift) si Cristiana Oprea (pilot de raliu si fondator al platformei Femei in Motorsport). Celor doua li se alatura Mirela Bucovicean, presedinta Comisiei pentru Femei FRAS si un pilot cu experienta in raliurile de regularitate si de viteza dedicate vehiculelor istorice: “Incurajam femeile in fiecare zi sa se exprime, sa-si urmeze pasiunile, sa arate prin propriul exemplu ce inseamna woman power. Prin Women Rally, care de la editie la editie devine mai cunoscut si mai iubit, Laura Savu, fondatoarea acestui eveniment sportiv ne ofera ocazia de a face parte dintr-o frumoasa comunitate feminina, o reusita pentru care o felicit la scena deschisa. In calitate de Presedinta a Comisiei pentru Femei a FRAS invit femeile pasionate de automobilism sa se implice in acest sport, cu pasiunea si respectul pe care acesta il merita.”

„Este o mare bucurie sa vad ca, dupa 2 ani de la editia pilot –  Women Rally Centenary Edition, munca si efortul depus da roade, aspect confirmat atat prin faptul ca vom avea la start un numar record de concurente din intreaga tara, cat si prin faptul ca am reusit sa aducem alaturi de noi parteneri importanti, de renume mondial, care au inteles si au rezonat cu mesajul transmis de  Women Rally. Acest parcurs se datoreaza si implicarii si sustinerii aratate de Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Le multumesc tuturor”. – a declarat Laura Savu.

Sambata, 3 octombrie, este ziua concursului propriu-zis, care este format din 2 manse de concurs ce se vor desfasura pe traseul special amenajat in parcarea VIVO! Cluj-Napoca. Startul se va da la ora 09:30, urmand ca mansa a doua sa inceapa la ora 14:30. Festivitatea de premiere va avea loc in acelasi perimetru imediat dupa incheierea concursului si publicarea rezultatelor, la ora 18:00. Intreg evenimentul se desfasoara conform unui regulament strict de siguranta si acces, adaptat conditiilor actuale de pandemie, astfel ca spectatorii vor putea urmari toate momentele Trofeului Castrol exclusiv live, pe pagina de facebook Women Rally.

Lista de inscrieri demonstreaza maturitatea la care a reusit sa ajunga Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service organizat sub egida FRAS de doar 2 ani de zile. Noile clase 4 si 5, dedicate electricelor respectiv masinilor modificate si sportivelor licentiate, vor avea la start 6 respectiv 7 masini. Mai mult, concurentele vin din

15 judete dintre care amintim Bucuresti si Ilfov, Dambovita, Braila sau Vaslui, semn ca indemnul Women Rally catre femeile pasionate de masini a ajuns in toata tara.

Dupa etapele desfasurate la Timisoara (24-26 iulie) si Bucuresti (21-22 august), etapa de la Cluj-Napoca va decide ocupantele podiumurilor de final de an, care vor fi premiate in cadrul Galei Campionilor FRAS.

Campionatul National Women Rally, editia 2020 este sustinut de catre Bosch Car Service.

Etapa a III-a – Cluj-Napoca (2-3 octombrie 2020) a Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service 2020, Trofeul Castrol, este sustinuta de catre Castrol Edge, si partenerii gold: RMB Inter Auto, reprezentanta Mercedes-Benz, Gerovital – Doctor in frumusete, Banca Transilvania, Parsa Beauty, Rottaprint, Vittel, Warsteiner, VIVO! Cluj-Napoca.

Parteneri silver: AEA Medical, UNIQA Asigurari, Vitrina Advertising, Coca-Cola, Corny, Dallmayr, Sigemo.

 

Partneri:  Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj, Cluj Arena.

Parteneri media: TVR, Europa FM, Radio Romania Cluj, Livestream Romania, VIAClujTV, RallyCow, RallyMax, Autostiri.ro, GP24.ro.

Parteneri print: PMA Invest, Impress.

Campionatul National Women Rally – Bosch Car Service se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, a Ministerului Tineretului si Sportului si a Automobil Clubului Roman, prin programul Women in Motorsport.

Recomandari pentru tine!