Raliul Bucovinei va da startul sezonului CNR 2020

Raliul Bucovinei este etapa ” JOKER ” despre care se tot vehicula si va deschide sezonul competitional al Campionatului National de Raliuri 2020. 

Etapa va conta ca si prima etapa din campionat si este programata sa se desfasoare in 25 aprilie la Suceava si imprejurimi. Lungimea totala a probelor speciale se vor intinde pe aproximativ 80 km, acesta desfasurandu-se pe parcursul unei singure zile, probele fiind doar pe asfalt.

Echipajele vor putea concura la orice clasa si cu orice masina doresc, acestia vor avea doua puncte bonus pentru participarea la etapa Joker, iar daca incheie in clasamentul general, atunci vor mai beneficia de alte trei puncte.

Super Speciala va avea loc in municipiului Suceava, urmand ca probele speciale sa se desfasoare in judet. Pentru concurentii inscrisi in cadrul Campionatul National de Rally 2, acestia vor beneficia de punctaj de etapa normala.

calendar cnr 2020
Credit Foto: Flavius Croitoriu/ rally art.ro

Raliul Bucovinei a avut loc ultima oara in anul 1989, atunci cand Ludovic Balint si Constantin Zarnescu s-au impus

Raliul Bucovinei ar ajunge la editia cu numarul 10 din istoria sa in acest an, avand anul de debut in 1969 ca si etapa nationala, iar cea mai lunga perioada consecutiva a fost intre 1984 si 1989.

Recordul de victorii in cadrul acestei etape ii revine lui Stefan Vasile, secondat de Ovidiu Scobai, cu trei victorii in 1985 ( Dacia 1410 ), 1986 ( Dacia 1400 Sport ) si 1988 ( Dacia 1400 Sport ).

A doua etapa din Campionatul National de Raliuri 2020 va fi Raliul Harghitei, urmand sa se desfasoare in perioada 1-2 mai.

Noutati
Vezi mai multe