O noua victorie pentru Hankook in clasamentul general absolut din CNR

          • O noua victorie pentru Hankook in clasamentul general absolut din CNR
          • 14 echipaje au fost echipate cu anvelope Hankook la Raliul Sibiului 2016
          • Napoca Rally Academy si Sibiu Racing Team sunt cele doua echipe din CNR care utilizeaza anvelopele Hankook

_SP58792Raliul Sibiului 2016 s-a desfasurat in perioada 15-16 aprilie 2016 si a avut o lungime totala de 297.10 kilometri, din care 107 au reprezentat distanta competitiva a celor 12 probe speciale. Raliul Sibiului 2016 a contat ca a doua etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” 2016 si a Campionatului National de “Rally 2”, fiind inclus si in calendarul Federatiei Bulgare de Automobilism Sportiv ca etapa de debut a sezonului. Evenimentul a fost organizat in premiera de ACS Aria pentru Sport in parteneriat cu AMC Racing, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Dan Girtofan si Tudor Marza, la bordul unei SKODA FABIA R5 si echipati cu anvelope Hankook, au reusit sa se impuna in Raliul Sibiului 2016, cei doi reusind totodata doua premiere: prima victorie pentru constructorul ceh in CNR-D si prima victorie pentru copilotul lui “Giri”, Tudor Marza, in clasamentul general absolut. Dan si Tudor au avut munca usurata datorita abandonului campionului national in exercitiu, Simone Tempestini, care a avut parte de unele probleme pe prima proba speciala a raliului. Reveniti in ziua secunda pe baza regulii “Rally2”, Simone si Marc, care au concurat tot cu anvelope Hankook, si-au adjudecat 8 probe speciale, terminand etapa sibiana pe locul 5 in ierarhia CNR-D.

La startul competiţiei sibiene s-au numarat 14 echipaje care au folosit anvelope Hankook, printre acestia numarandu-se echipajele care s-au clasat pe prima, respectiv a treia pozitie in clasamentul general al CNR-D, Dan Girtofan – Tudor Marza si Florin Tincescu – Sergiu Itu, dar si ocupantii locului 4 in clasamentul general si a locului 3 la clasa 3 – Rares Tomita si Levente Csegzy. Astfel, dupa ce la Tess Rally 2016, prima etapa a Campionatului National de Raliuri “Dunlop” podiumul a fost ocupat integral de echipaje care au concurat cu anvelope Hankook, la Sibiu doua din primele trei echipaje au folosit aceste cauciucuri.Alexandru Ardelean-Horatiu Baltador - Raliul Sibiului 2016 - 144

Anvelopele Hankook importate de unicul distribuitor autorizat in Romania, Bucur Tuning Sibiu, si-au demonstrat competivitatea si performanta si competitivitatea si in aceasta cursa, in ciuda diferentelor de temperatura si a conditiilor de concurs, suprafata variind de la asfalt curat si nou la asfalt acoperit cu pietris si cu denivelari sau gropi.

Florin Tincescu, ocupantul pozitiei a treia in clasamentul general al CNR declara: “A fost un raliu in care am muncit foarte mult, reusind sa obtinem cel mai important rezultat al carierei mele, dar si o noua victorie in clasamentul echipelor. Anvelopele Hankook au avut un rol important in realizarea acestor rezultate, demonstrandu-si calitatea pe probele special din jurul Sibiului.

Alex Ardelean s-a clasat pe locul 4 in cadrul Cupei Suzuki, insa a fost foarte multumit de competivitatea anvelopelor folosite: “Pe PS 7-Sugag, in momentul in care am ramas fara servo si am inceput sa viram foarte greu, am realizat cata aderenta pot avea anvelopele si cata incredere putem avea in ele, fiind foarte multumit de rezultatul obtinut in acele conditii. Consider ca rezultatul de la Powerstage a fost si datorita gumelor.

 

foto credit: RallyZoom.ro

Recomandari pentru tine!