Ignat Petrov ISSAEV victorios la Raliul Maramuresului 2022

La bordul unui model Skoda Fabia R5, echipajul Ignat Petrov ISSAEV / Yordanov YORDAN reusesc sa se impuna in prima etapa din Campionatul National de Raliuri, Raliul Maramuresului, care s-a desfasurat in acest weekend ( 8-10 Aprilie ). Tempestini incheie pe doi in ierarhia raliului, urmat de Andrei Girtofan care incheie podiumul general absolut al raliului.

Echipajul Napoca Rally Academy format din Simone Tempestini/Sergiu Itu reusesc sa plece din Maramures cu prima pozitie in cadrul CNR-B, acestia luand startul pe un superb model Porsche 997 RGT pe care cu siguranta il vom vedea pe probele din acest sezon. Locul secund in CNR-B a fost ocupat de Andrei Girtofan ( Giri Jr. ) care reuseste sa aduca modelul Skoda Fabia Rally2 pe cea de-a doua treapta.

Podium si pentru Jean Tatu in prima etapa din acest sezon, acesta reusind sa obtina pozitia a treia in cadrul Campionatului National de Raliuri Betano la bordul unui model Skoda Fabia R5.

Doua iesiri in decor grave au fost la Raliul Maramuresului 2022.

Bogdan Marisca & Sebastian Itu, multiplu campion national, a avut parte de o iesire violenta in decor cu modelul Ford Fiesta R5 in timpul probei speciale cu numarul 5, Copalnic.  Ambii sportivi sunt in afara oricarui pericol, insa copilotul a fost transportat la UPU Baia Mare pentru mai multe investigatii, fiind constient si cooperant. Conducerea cursei a decis anularea PS5, dar totodata si PS6 din cauza interventiei echipajelor de prim anutor pe proba.

ATENTIE! – Imagini cu puternic impact emotional

Cea de-a doua iesire in decor a fost a echipajului inscris in Rally2 Catalin Catana/Arnold Caitanu ( Dacia Logan ) care a iesit in decor  pe ultima proba a raliului Codrul Butesii. Acestia au lovit un cap de pod pe care l-au rupt, iar cei doi sportivi au ramas incarcerati dupa ce au fost aruncati in afara traseului. Acesta a fost ultimul echipaj in ordinea de start de la Raliul Maramuresului 2022.

Toate echipele medicale de interventie si descarcerare au ajuns rapid la fata locului si au luat toate masurile, conform protocolului medical. Echipajul de descarcerare a intervenit rapid si i-a extras pe cei doi din masina de concurs. Ambii sunt stabili, constienti si cooperanti, conform reprezentantilor Comisiei Medicale FRAS.

Pilotul Catalin Catana a fost transportat cu elicopterul la spital, iar copilotul Arnold Caitanu cu ambulanta Serviciului de Ambulanta Judetean pentru mai multe investigatii. In urma investigatiilor, Catalin Catana a fost diagnosticat cu fractura de bazin cu deplasare si urmeaza sa fie supus unei interventii chirurgicale, in timp ce Arnold Caitanu are o fractura de bazin, dar nu are nevoie de operatie. –  precizeaza fras.ro

Norbert Maior se impune la Doua Roti Motrice pe un Peugeot 208 R2

Cei doi frati reusesc sa se impune in cadrul grupei dedicate modelelor cu doua roti motrice fata, acestia impunandu-se in fata lui Cristian Sugar care incheie la 52 de secunde diferenta fata de lider, alergand pe un model Peugeot 208. Jean Tatu Jr. reuseste sa obtina cea de-a treia pozitie pe un model Peugeot 208 Rally4, fiind la peste 1 minut si 20 de secunde in spatele liderului de la Napoca Rally Academy.

sursa foto: fb Norbert Maior

Popa Paul isi adjudeca victoria in cadrul Swift Cup la Raliul Maramuresului, acesta reusind sa preia prima pozitie chiar pe ultima proba speciala, dupa ce liderul David Tarta a avut probleme pe PS8 in care a pierdut aproape 8 minute.  Andrei Gheorghiu incheie raliul pe cea de-a doua pozitie, urmat de David Tarta si de Paul Alexandru Retegan .

Cristian Sugar se impune in cadrul Peugeot R2 Cup, noua cupa monomarca.

Pilotul timisoarean a fost secondat de Vlad Colceriu, cei doi alergand pe modelul Peugeot 208 alaturi de care a reusit sa se impuna chiar in prima etapa a cupei monomarca. Marius Sincraianu obtine cea-de-a doua pozitie in cadrul cupei, fiind la peste 40 de secunde fata de lider. cea de-a treia pozitie a fost ocupata de Csongo Szabo.

Sebastian Scirlet reuseste sa se impune la Debutanti pe un model Dacia Sandero, urmat de Andrei Gheorghiu pe un Suzuki Swift care termina la 15 secunde in spatele lui Sebastian. Pozitia a treia a fost ocupata de Catherine Radulescu pe un model Renault Clio Rally 5.

Cristian Sugar s-a impus si la Juniori, urmat la +28,9 secunde de Jean Tatu Jr. si de Constantin Tudose care incheie podiumul.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Betano este programata la sfarsitul lunii Aprilie, Raliul Harghitei,  fiind programata pentru perioada 29-30 Aprilie 2022.

Credit Foto: Balázs Attila – rallyphoto.ro

Recomandari pentru tine!