Final de sezon fastuos. Radu Moise, campion in premiera la Drift

Sezonul 2022 in Campionatul National de Drift s-a incheiat spectaculos langa Arena Nationala, acolo unde mii de spectatori au fost prezenti pentru a asista la etapa finala unde au fost prezenti 70 de piloti din 70 de tari. Runda din Capitala a stabilit si numele noilor campioni nationali la clasele Semi Pro si Pro.

Acest an a programat 5 etape, doua pe circuitul Transilvania Motor Ring, una pe traseu montan pe TransRarau, o alta pe circuitul Rabocsring din Mariapocs si cea din jurul Arenei Nationale. La Pro, victoria i-a revenit bulgarului Yordan Mladnoev, care l-a invins in finala pe conationalul sau Pavlin Penev, in timp ce la Semi Pro, in finala mare a castigat un alt pilot bulgar, Kristiyan Karageorgiev dupa un battle cu Incze Tamas.

Titluri de campion nu au ajuns insa la castigatorii ultimei etape, ci la Dragomir Roglinov la Clasa Pro, in timp ce marele campion al anului 2022 Radu Moise aka Evl Santos, unul dintre cei mai vechi piloti din RoDrift. Cu o cariera inceputa in 2007, Santos a obtinut primul sau titlu de campion la Pro.

Acesta a strans un total de 350 de puncte, iar in clasamentul final al sezonului a fost urmat de o mare surpriza, juniorul Gabi Imre jr (16 ani), cel care la etapa finala de la Bucuresti a fost primul in calificari si al treilea dupa battle-uri. Podiumul complet al sezonului 2022 a fost completat de campionul en-titre, Claudiu Adam (19 ani).

Topul final de la Semi Pro a avut de asemenea o surpriza. Pe langa bulgarul Roglinov, pe podiumul final din 2022 s-au mai clasat Incze Tamas si, in premiera, Alice Ene, cea mai tanara sportiva din campionat, la numai 15 ani.

Clasamentele complete ale sezonului 2022 in RoDrift sunt disponibile aici.

Recomandari pentru tine!