Esapekka Lappi confirmat la M-Sport pentru sezonul WRC 2020

Esapekka Lappi a fost confirmat ca pilot oficial al echipei M-Sport Ford World Rally Team pentru sezonul World Rally Championship 2020, alaturi de finlandezul Teemu Suninen.

Ambii piloti mentionati mai sus vor lua startul la toate cele 13 etape programate in sezonul 2020, iar pentru Gus Greensmith, cei de la M-Sport au in plan 9 etape la care acesta va lua startul cu Ford Fiesta WRC.

Lappi a fost adus dupa ce acesta a ramas fara contract dupa retragerea celor de la Citroen din WRC, acesta ii va lua locul lui Evans care a semnat cu Toyota pentru sezonul ce se apropie cu pasi repezi.

Astept cu nerabdare aceasta noua aventura si sunt incantat sa vad ce putem realiza, M-Sport Ford are o adevarata pasiune pentru raliu si au existat o multime de piloti talentati disponibili pentru acest loc, asa ca sunt foarte fericit ca si-au pus increderea in mine si copilotul meu Janne, avem o oportunitate sa aratam ce putem face in 2020” a precizat Lappi.

Esapekka Lappi
Credit Foto: https://www.motorsport.com/

Malcolm Wilson, a declarat: „Ne intoarcem la radacinile noastre, formand o echipa tanara si primind inapoi finlandezii in familie. Ne-am bucurat de cateva rezultate fantastice cu Marcus Gronholm, Mikko Hirvonen si Jari-Matti Latvala si acum astept cu nerabdare sa vad cum se dezvolta urmatoarea generatie de finlandezi„.

Filozofia noastra de baza a fost intotdeauna promovarea si progresul talentelor tinere, iar in Esapekka, Teemu si Gus sunt trei tineri talentati, care sunt capabili sa dea tot ceea ce ei pot si sa aduca rezultate frumoase.” a mai adaugat directorul Malcolm, de la M-Sport Ford.

Greensmith, care a mai pilotat modelul Fiesta WRC de trei ori in sezonul trecut, isi va incepe programul cu Raliul Monte Carlo la sfarsitul acestei luni, inainte de a se confrunta cu Mexicul, Argentina, Portugalia, Sardinia, Finlanda, Turcia, Germania si Tara Galilor.

Noutati
Vezi mai multe