Bogdan Cuzma la prima experienta cu Skoda Fabia R5

Campionul National Absolut la Viteza in Coasta in 2016, timisoreanul Bogdan Cuzma, fondatorul clubului CB RALLY VEST, va participa pentru prima data la Covasna Winter Rally (5-7 februarie), prima etapa a Campionatului National de Raliuri Betano din 2021.

In dreapta lui se va afla Mihaita Lazarescu, un copilot cu experienta in motorsportul romanesc. Daca in anii precedenti Cuzma a participat la raliuri cu un Renault Clio iar mai tarziu a facut tranzitia catre un Mitsubishi Evolution, de aceasta data, se va afla la volanul unei masini de raliu performante, Skoda Fabia R5.

Pentru pilotul timisorean, participarea la Covasna Winter Rally este o premiera si o provocare.

„Imi este dor de rally. In cariera mea automobilistica am avut un singur an complet de rally, in 2013, cu Renault Clio, iar in 2017 o singura etapa de raliu, la Brasov, pe un Mitsubishi Evo IX. Pentru Covasna nu mi-am setat un obiectiv exact, dar cu siguranta la aceasta etapa ma provoaca noutatea si gradul de dificultate. Ma duc sa ma simt bine si sa acumulez experienta.” a spus Bogdan.

Covasna Winter Rally 2021 va avea sase probe speciale pe o distanta de 100 de kilometri. Ceea ce defineste aceasta etapa ca fiind una speciala este desfasurarea exclusiva pe zapada si gheata.

„Imi doresc sa raman in minte cu cel putin 2-3 viraje abordate memorabil. Cred ca cel mai „fierbinte” moment al acestei etape va fi proba de noapte, pentru ca este o premiera pentru mine si nu cred ca are un termen de comparatie cu ce am experimentat pana acum. Sunt sigur ca va fi interesant si ca voi invata multe!” a completat Cuzma.

Bogdan Cuzma este cunoscut la nivel national prin rezultatele remarcabile obtinute ca pilot in cadrul campionatelor nationale de automobilism, dar si pentru organizarea uneia dintre cele mai iubite etape de viteza in coasta, la Resita, unde, la fiecare editie aduce noutati in materie de organizare si promovare a automobilismului romanesc. Si in acest an, la Resita, in 26-27 iunie, ne asteptam la o etapa organizata cel putin la nivelul la care ne-a obisnuit!

Recomandari pentru tine!