54 de piloti pe lista de inscrieri de la Trofeul Straja 2023

Un numar de 54 de concurenti se vor duela la Trofeul Straja 2023, cea de-a cincea etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta.

Etapa hunedoreana este programata sa se desfasoare in primul weekend din luna Septembrie, mai exact in perioada 2-3 a lunii, pe un traseu cu o lungime de 4970 metri, fiind cel mai abrupt traseufin campionat, adica 466 metri diferenta de nivel intre start si sosire cu o inclinare medie de 9,38%.

Lupta va fi una stransa atat la varful clasamentului general, cat si la grupe sau clase. Brasoveanul Octavian Ciovica vine la Straja cu un singur gand, victoria, dupa ce a fost descalificat Baia Mare, etapa din cadrul Trofeului National Masters de Viteza in Coasta.

Brasoveanul nu va avea o etapa usoara,  mangaliotul Emil Ghinea vine cu speranta la victorie, asta dupa ce a avut probleme la etapa precedenta de pe Valea Uzului din CNVC.

Cine va fi lider dupa Straja, Emil Ghinea sau Octavian Ciovica? Asta este intrebarea, cei doi avand acelasi numar de puncte la general dupa cele patru etape din CNVC, ambii avand cate doua victorii si doua locuri secunde.

Batalia din varful categoriei turismelor ( Categoria I ) va fi una foarte disputata si de aceasta data, Dominic Marcu care se afla pe pozitia secunda la general, aduce la Trofeul Straja modelul Tesla Model 3 Performance pentru o noua victorie, la fel ca si resiteanul Claudiu Ciuca care se afla pe prima pozitie la general inaintea acestei etapei in cadrul Categoriei I.

Un alt resitean se afla pe pozitia a treia la general, Andrei Precup, aducand „locomotivaderesita” la Straja, fiind in top 3 in cadrul acestei categorii, dar si la grupa 5 unde se afla pe prima pozitie.

Lista de inscrieri, harta interactiva, dar si alte informatii utile se pot vedea pe pagina noasta dedicata etapei – CNVC Straja.

Programul etapei include 9 urcari in cele doua zile, prima zi ( Sambata ) de la Trofeul Straja include 5 urcari pentru cei 54 de concurenti, 3 dintre ele fiind de recunoasteri si 2 urcari contand ca si manse de antrenamente.

Ziua de Duminica este programata pentru desfasoararea cele doua manse de concurs, insa nu inaintea celor doua urcari de recunoasteri care se desfasoara in dimineata zilei.

Credit foto: Flavius Croitoriu 

Recomandari pentru tine!